Cellers del Penedès creen la primera carretera del vi de l’Estat

LINK: http://www.comunicatur.info/cellers-del-penedes-creen-la-primera-carretera-del-vi-de-lestat/

La primera carretera del vi d’Espanya ja té data de llançament, el proper 13 de juny es posarà en funcionament aquesta nova ruta que unirà set municipis de les comarques del Garraf i l’Alt Penedès recuperant l’antic traçat comercial de l’època romana. Amb aquesta iniciativa es vol potencia la visita als cellers i també als recursos turístics dels municipis que formen la ruta.

Arreu del món hi ha altres “wine roads”, com per exemple a Califòrnia, Grècia, Eslovènia o Sudàfrica. Al nord de Grècia concretament, hi ha un total de vuit rutes del vi dissenyades a partir de les diferents varietats de vi i les particularitats històriques i culturals de les regions. En aquest cas, la carretera del vi forma part de l’oferta de turisme rural del país i no només potencia el turisme a la regió, sinó que promou la conservació de la cultura local a través d’esdeveniments.

A Espanya fa anys es va crear un producte a diferents Denominacions d’Origen anomenat “Rutas del Vino” per oferir experiències úniques a aquells viatgers que busquen un nou concepte de turisme basat en la cultura del vi. Aquest projecte es va crear per l’Associació Espanyola de Ciutat del Vi (ACEVIN) amb l’ajuda de l’administració i des del 2008 el número de visitants a les bodegues associades, així com el número de bodegues assaciades, a les Rutes del Vi han incrementat. Més concretament, l’any 2013 el número de visites va augmentar un 18,08% respecte l’any 2012, el que va suposar el major augment de visitants des de 2009.

La Ruta del Vi Enoturisme Penedès va rebre un total de 435.358 visitants l’any 2013, convertint-se així en la ruta més visitada seguida per la Ruta del Vi i del Brandy del Marco de Jerez. Aquesta dada és molt positiva i podria ser molt rellevant pel desenvolupament de la Carretera del Vi dels Cellers del Penedès, ja que amb una bona promoció tots aquests visitants podrien desplaçar-se al llarg dels 40 quilòmetres de carretera per conèixer millor la regió i recursos turístics menys coneguts com per exemple el castell d’Olèrdola.

Penso que aquesta iniciativa pot ser molt beneficiosa per la regió gràcies a la diversificació de l’oferta turística i als nous turistes que la Carretera del Vi pot atraure. A més a més, també serà important veure quina gestió fan els ajuntaments dels set municipis que participen en aquesta ruta i si aconsegueixen captar l’atenció del visitant amb noves i innovatives propostes.

Per últim, en la meva opinió aquest nou projecte a Espanya de ben segur que es veurà desenvolupat a altres regions vitivinícoles com Jerez o Ribera de Duero. Què en penseu d’una Carretera del Vi que connectés les deu Denominacions d’Origen de Catalunya? Podria ser una oportunitat per descobrir i donar a conèixer nous atractius del territori.

LINKS CONSULTATS:

ACEVIN. (2014). Informe de visitantes a bodegas associades a las Rutas del Vino de España, año 2013. Recuperat de http://www.wineroutesofspain.com/bd/archivos/archivo223.pdf

ACEVIN. (2015). Wine routes of Spain. Recuperat de  http://www.wineroutesofspain.com/

Karafolas, S. (2007). Wine Roads in Greece: a cooperation for the development of local tourism in rural areas. Journal of Rural Cooperation, 35 (1) (p.71-90). Recuperat de http://core.ac.uk/download/pdf/6377436.pdf

Rocío Robles Roca

Anuncis

Un pensament sobre “Cellers del Penedès creen la primera carretera del vi de l’Estat

  1. actualtur Autor de l'entrada

    Jo penso que fer una ruta per les deu Denominacions d’Origen de Catalunya seria una molt bona forma d’atraure turistes on el seu motiu principal serà el vi però també farà que aquests, descobreixin altres indrets i destinacions que desconeixen. Això podria incentivar a que la destinació de la població local no fós només reconeguda pel seu vi sino per els seus atractius.

    CRISTINA PÉREZ REQUENA

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s